torsdag 18 juni 2009

Jag är tjatig, men inte ett dugg saknad

Jisses vilken vecka det har varit. Känns som att jag inte fått sova någonting.
Har haft introduktion på två nya avdelningar på jobbet denna veckan och känt mig totalt IQ-befriad. Mycket information som ska in, många rutiner att ha koll på. Och en jädra massa namn. Lider med personalen som lärt upp mig, måste varit en pärs, både att umgås med mig i två dagar, och att förklara allt 200 gånger. Hoppas de har överseende.

Trivs dock på min "sommar-arbetsplats", roliga arbetsuppgifter och fantastisk personal att arbeta med. Det är synd att jag jobbar för ordinarie personal som ska på semester eftersom jag trivs så bra med dem. Och speciellt med rökarna som är lika sociala som mig själv. Visst finns det många fler nackdelar än fördelar med att vara rökare, men visst fan har vi mycket roligare.

Idag har jag arbetat med en svägerska till Mensur, vilket gjort att hon i stort sett bara fått lyssna på mig hela dagen när jag har malt på om honom. Saknar honom otroligt mycket nu. Känns inte alls som att han "bara" varit borta ett par veckor utan det känns som att han varit borta i flera år. Människor som pratar med mig (och speciellt de på arbetsplatsen) måste snart tro att jag är kär i det lilla kräket, vilket självklart inte är fallet. Men saknar min lillebror gör jag.

Jag hoppas på regn hela midsommar. Jag ska jobba hela helgen, får bara komma hem 9 timmar på lördag och kela med lilla bus och sambon. Känns lite jobbigt samtidigt som jag är medveten om att vi inte skulle firat midsommar iaf (plockar man bort spriten på midsommar så mister denna högtid sin charm). Men lite sorgligt är det att helgen i sthlm försvann igen.

Nästa vecka blir troligtvis lika körig som denna har varit, men man ska inte klaga. Många andra är arbetslösa och jag känner just nu att jag har så att det räcker och blir över. Och som sagt gäller det bara över sommaren, så jag tackar och tar emot.
Men visst skär det i hjärtat att inte få träffa lilla bus så mycket som man vill.
Och det skär extra mycket när man kommer hem och hon väljer att gå till barnvakten och kela ist för till sin mamma. Och när hon blir så hysteriskt lycklig att tårarna kommer på henne när pappan är tillbaka efter 2 min på toaletten, medan jag knappt får en blick även om jag varit borta i 24 timmar...då inser jag att jag kan jobba tills jag stupar för lilla bus hade då inte märkt någon skillnad.

puss i pannan

nusse

2 kommentarer:

Tonårsmorsa sa...

Ja, det är skönt att man har ett jobb att gå till när så många är arbetslösa, samtidigt är det trist när man inte träffar familjen så mycket! Hoppas du hann ha lite trevligt i midsommar i alla fall, även om du jobbat mesta delen av tiden! Kram! ♥

Emm Aminah sa...

Allt blir vad man gör det till, har inte firat midsommar på många år. Men hade haft lite planer i bakhuvudet att åtminstonde göra en liten blomsterkrans och åka upp till hembygdsgården med lilla bus och ta lite foton på hennes första midsommar. Blev hembygdsgården iaf, men utan lilla bus och med brukare, mycket sång och dans och ganska trevligt =)