tisdag 22 mars 2011

Saknaden efter lilla bus gör att det inte går att blogga vettigt..

Det är tyst här hemma. Det enda som hörs är låtarna på spotify.
Aminah har rymt till mormor i skåne, deklarerade högljutt att hon minsann inte tänker sova hos sin mamma utan kommer en annan dag. Packade väskan med kläder, filmer och livsnödvändiga saker så som den lilla katten, den gräsligt fula handväskan hon tjatat sig till från mormor ulla, hello kitty borsten, lypsyl, gummiband, två små barbies och växeln hon fjäskade sig till från Anna på personalmötet igår. Efter en snabb kram och puss virvlade hon ut genom dörren med mormor Leena. Första 30 minuterna njöt jag. Det var tyst, jag hade bestämmanderätt över vad som visades på tv och jag kunde äta glass utan att samtidigt hålla koll på att inte hela soffan var full med glass från lillan.

Sedan försvann lyckan och ersattes med ångest. Plötsligt blev det allt för tyst och ensamt. Pratade högt med mig själv och kände mig som ett psykfall, satte på tvn högt och diskuterade med den...kände mig fortfarande som ett psykfall. Plockade lite leksaker från golvet, rensade ur lillans garderob (som blev väldigt tom!) och tjatade i telefon. Lekte med facebook och läste ointressanta artiklar. Tillsist ringde jag mamma för att kolla så att dottern levde, vilket hon i allra högsta grad gjorde. Fick prata med lilla bus som genast blev ynklig och berättade att hon ville hem till sin mamma. Skar i hjärtat när jag sa åt henne att hon var tvungen att sova hos mormor. Skar ännu mer när hon inte blev ledsen över det svaret.

Uscha så jobbigt att vara barnledig. Trots att jag längtat efter att vara lite själv och kunna andas ut från att vara mamma bara en kort stund. Men imorgon kommer hon hem min lilla höna. Full av energi och bubblande prat ska hon virvla in och ivrigt berätta allt och inget för sin mamma medan hon ska kramas och pussas. Jag längtar. Är med vemod jag inser att hon ska till dagis på torsdag då jag jobbar, samma sak på fredag. Lördag åker hon till kusinerna och är inte hemma igen fören söndag. Skulle egentligen åkt till stockholm och åkt på kryssning till riga med exet, men då migrationsverket kidnappat hans pass i över ett år pga att de har långa väntetider på att få sitt medborgarskap, blir det inget. Får ta det en annan gång.

På tal om moster Malin...
Aminah har varit och shoppat helt själv. I ullared med sin moster Malin och moster Malins man Papi Culo. Det var väldigt intressant när hon kom hem och visade sina fynd.
Ett par gristofflor, ett smyckeskrin med dansande ballerina, en Fifi film och en påse polly. Väldigt fina saker enligt henne själv, inte alls strumporna som mamman hade hoppats på.
När hon var med moster i ullared så var de även inne ett snabbt besök på sexbutiken. Hur systern min tänkte när hon släpar in en 2½ åring i en sexshop när hon vet hur mycket denna ungen tjatar till allt och alla vet jag inte riktigt. Hämnd för något från när vi var små kanske?

Inne i sexbutiken hade min dotter varit imponerad av ett set röda stringtrosor, cape och tillhörande bh med fjädrar på. För sådan ska hon ha när hon blir stor. Lilla bus hade även undrat varför de har så stor snopp vid kassan när det hänger mycket finare på väggarna.
Min dotter har sedan sin shoppningtripp haft telefonförbud med sin pappa. Kombinationen ivrig tvååring och arabisk konservativ pappa är inte bra. Det skulle kunna sluta med en trafikolycka om fadern är på jobbet och sitter i sin taxibil.
Bara hoppas hon har annat att redovisa för sin pappa nästa gång de kommer hem...eller mjaa..kanske inte är så poppis heller när hon ska redovisa hur hon slängde ut sin mormors "manliga vän". Och det finns ingen tvekan om att hon säkert har något intressant att berätta när hon kommer hem från sin kära moster.

puss i pannan

nusse

Inga kommentarer: