onsdag 23 februari 2011

lilla bus har varit på semester...

Lilla bus har åkt tåg. Det var en intressant upplevelse.
Får väl i ärlighetens namn säga att min lilla flicka var otroligt duktig och agerade som en van resenär. Ivrigt hjälpte hon mamman att dra väskan till platsen, hoppade upp i sätet och gjorde sig bekväm. Av med skor och jacka, upp med dockan och ut med handen och krävde dricka och tablettask. Mamman som åkt tåg lite oftare och lätt blir åksjuk gjorde som vanligt och pluggade in musik i öronen för att somna. Ack om det hade hjälpt.

Aminah pratade på som vanligt...med allt och alla. Var en mycket road tågvagn som pustade ut i göteborg. Vid det laget hade ingen missat att "klockan över dörren är 12 minuter fel och nästa stopp är falkenberg" eller "klockan över dörren är 12 minuter fel och nästa stopp är varberg". Lilla bus var även vänlig nog att berätta att "Mensur handlar i falkenberg, men inte den Mensur som mamma har i rumpan för den Mensur lägger mamma i toaletten". Övrig information som tåget fick av lilla bus är b.l.a att vi ska sova hos tant Bettie, vi ska åka till pippi-huset och vi ska träffa pappa, och tant Zenaa ska måla Aminahs naglar, och vi ska äta nuggets och beställa pizza, och vi ska på bio, och Aminah ska handla lypsyl och en klänning och smink, och mamma ska köpa skor...Allt utan att inhalera nytt syre.

Väl framme i sthlm så plockade exet upp oss och fick beröm av lilla bus. "Åh pappa vilken fin bil du har, den är så snygg pappa!". En gul taxibil...
Väldans bekvämt att åka taxi hela helgen dock. Och imponerande med alla funktioner.
Helgen avlöpte ganska lugnt. Och väldigt dyrt.
Junibacken var första och bästa utflykten. Aminah var helt hysterisk och vi ägnade 3timmar åt villavillekulla. Mestadels på toaletten då min dotter var imponerad över att pippi inte bara har en toalett i sitt hus, utan faktiskt använder den med. Hon informerade tydligt alla "gäster" som kom in i huset att "där finns toaletten och om du ska bajsa så tvätta händerna med tvål". Mamman höll sig på en bänk med en bok så ingen skulle förstå att den lilla krulliga bulldozern tillhörde mig.

Upptäckte att min dotter har något emot asiater. Var en liten söt flicka som lekte runt i pippi-huset. Henne blev Aminah mordisk på. Vart än den lilla tjejen gick så var Aminah tätt bakom med mord i blicken. Skulle flickan gå in någonstans så smällde Aminah igen dörren framför henne. När flickan var på pippis balkong så ställde sig aminah med händerna på höfterna och frågade "har pippi sagt att du får vara här?!". Sedan gjorde flickan misstaget att gå mot rutschkanan.
Aminah följde likt en skugga efter och när flickan stod och tvekade för om hon vågade åka eller inte så gick lilla bus till attack. Hon tog sats och satte fart på de knubbiga benen och gav tjejen en sån knuff så den stackars flickan flög rakt ner i rutschkanan, gjorde ett par kullerbyttor inuti den för att sedan avsluta i att komma ut väldigt fort från åkturen och landa på rumpan ett par meter bort från pippi-huset.
Kvar uppe vid rutschkanans början stod en liten krullig knubbig sak med ett stort leende och jublade "sågde du mamma så fort flickan åkte!! ge mig henne igen!". Mamman väste fram att man måste vara snäll och gick med röda kinder för att be om ursäkt till flickans mamma och kolla så flickan var okej. Det tog inte lång stund efter det innan de gick.

Efter ett tag så skulle det bli teater på junibacken. Satte oss ner och laddade med dricka och äppel till Aminah för att hon skulle vara tyst. Var en såndäringa pedagogisk föreställning där barnen aktivt deltar. De skulle med hjälp av barnen spela upp rödluvan. Barnen ändrade om så att rödluvan blev rödfisen, mormor hade pruttsjukan och behövde kött och vargen var en hund. Allt gick bra tills scenen med mormor kom. Då började min dotter skruva på sig. Värre blev det när hunden åt upp mormor och mormor pruttade inne i magen. Då fick min dotter panik, ställde sig upp och meddelade högt att "usch så äckligt att fisa på kläderna och på mössan!! Jag tyckte inte om teater!". Vi smet snabbt därifrån. Efter lite fika som tröst för trauma mamman utsatt henne för var lilla bus nöjd och shoppade lite innan hon meddelade att vi kunde åka.

Dagen fortsatte lugnt och vi hade det riktigt trevligt. Efter kvällsmat så begav vi oss hemåt i den gula taxibilen och Aminah gav en sammanfattning. Tillsist började hon prata om teatern.
Efter att ha pratat med darr på rösten om hur hemsk teatern var så utbrister hon "mamma jag tyckte inte om teatern!...och inte pappa heller!", den trötta mamman mmmmade till svar. Då tar lilla bus i från tårna och ryter till "men du mamma, du älskade teatern!!".

puss i pannan

nusse

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle med glädje ta med lill-hönan till Egypten en gång, lovar att semestern hade blivit så rolig och underhållande, inte bara för mig utan även för de andra medresenärerna! Hon är så otrolig så jag kan bara klappa mig själv på bröstet och säga att:tyckte jag att jag fixat mina barn bra, så har detta nog slagit det med hästlängder...3 så härliga barnbarn, det är toppen! Kramar från mormor:)

Anonym sa...

Hahaha,denna lilla tjej..vad ska det bli av henne???Hahaha,du ska vara stolt,Martina..Skrattar på mig av berättelsen,hade gärna varit med på tåget..Kraam..//Sus