tisdag 15 juni 2010

"#*$@! this is great, really amazing!".

Jag har insett en sak. Det är mycket roligare att göra CV och söka jobb åt andra än sig själv (tro inte att jag erbjuder mig att göra någons!). Det blir lite som ett lotteri. För min sambo iaf.
Varje kväll när jag sitter vid datorn så klickar jag iväg hans CV med en liten önskan om ett annat liv. Sedan väntar jag ivrigt varje dag på att han ska ringa och vara irriterad och fråga va fan jag har gjort och vad det är för jobb jag har sökt åt honom.
Ibland kan man vara lite busig och söka jobb som man vet att han aldrig vill jobba med, musiker, könsbestämmare på kycklingar, nanny. Det sägs ju att man ska vidga sina vyer.
Och kanske någon på östermalm vill ha min håriga lilla arab som nanny!

Jag letar jobb jag med, men inte lika aktivt. Min plan är att skaffa jobb till sambon som då flyttar i förväg till stockholm medan jag eldar upp vår soffa här nere i halland. Det han inte ser har han inte ont av. Sedan får jag stå med riktigt oskyldiga ögon och ljuga honom rakt upp i ansiktet och säga att någon snodde soffan i mjölby. Tror han på det ska jag genast söka tjänst på dramaten.

Jag hade nog varit bra i media, antingen som radiopratare eftersom jag sällan är tyst. Eller som medlem i expertpanel på tv. "Och här har vi vår expert på kvinnor med stora fötter och deras problem - Martiiiiiina" (Publiken jublar hysteriskt..). Veckan efter är man kanske med i ett sånt där piffigt matlagningsprogram.
Där ska jag le stort och säga "ja du, Gordon Ramsay. Mitt matlagningsintresse kommer från min pappa. Men det som verkligen startade min karriär var att mamma redan tidigt lärde mig att läsa. Och introducerade mig för instruktioner på paketen. Jag minns fortfarande första gången jag gjorde snabbmakaroner med ketchup!".
Gordon, som självklart blivit min nya bästis, kommer le åt mig och skratta sådär som bara en skotte kan. Sedan kommer han vända sig mot kameran och med ett stort leende säga "#*$@! this is great, really amazing!".

Kan inte förstå varför jag har ett eget CV ens. Min framtid är ju glasklar.
Frågan är bara om jag ska vara på 3:an eller 5:an. Det är ju prestige att vara på samma kanal som efterlyst, men jag känner det lite som att jag platsar bättre lite där mitt emellan Ugly Betty, den desperata hemmafrun med alla barnen och Christine. Jag vet helt klart att jag inte ska vara på 4an! Tänker inte dela ruta med prinsessan Victoria, hon har fått vara i media i 33år.
Nu är det min tur att glänsa.

Tills jag har bestämt mig för vilken kanal jag vill synas i, så får jag fortsätta leta jobb åt mig och sambon, kolla på lägenheter och tråna, längta efter min nya dammsugare. Närmast väntar disken, gör iordning kläder till dottern som ska till dagis imorgon, bre lite mackor åt sambon som somnade under Ugly Betty och hoppa in i duschen. Kanske ska passa på och sjunga lite i duschen så man tränar upp rösten om man skulle råka springa in i Anders Bagge. Han kommer bli så såld på mig!

Puss i pannan

nusse

3 kommentarer:

Erika sa...

du kan verkligen göra en glad på morgonen=)gud va det e roligt att läsa din blogg när du är så sarkastisk=)kram

Linda Karlslind sa...

Hahahahaha! Du är ju bara helt underbar! :D

Tycker du kan ta och skriva ett fint CV till mig. Jag är bäst på mycket, men fan inte att göra bra CV... :(

Ala sa...

hehe fint inlägg, håller med Erika!

kram!