måndag 14 juni 2010

vi lever i demokrati..ska Victoria få sitt bröllop betalt så vill jag också ha det!!

Tidigare har jag faktiskt inte varit speciellt engagerad i om vi har monarki eller inte. Men med all uppståndelse som varit runt vår kära prinsessa och hennes stundande giftemål så tycker jag att vi ska avskaffa monarkin. Inte för att jag har något emot att vi har lite kungligheter, utan för att jag är avundsjuk.

Inte nog med att människan har ett helt team av människor runt sig som underlättar hennes vardag. Inte nog med att hon har en lön varje månad som jag anar är i likhet med min årslön (inkomstuppgifter för våra kungligheter är hemliga). Inte nog med att hon trots dyslexi har mer utbildning än jag någonsin kommer få. Inte nog med att hon får resa världen runt och träffa spännande människor. Nej det är inte nog med allt detta, nu ska människan få sitt bröllop betalat av staten. Mina skattepengar, min löneökning ska gå till hennes bröllop. Och jag får inte ens lite bröllopstårta!

Jag vill också gifta mig. Jag vill också ha fin klänning, få håret fixat och låta någon sminka mig. Kanske fixa naglarna och göra en tandblekning också. Det skulle vara trevligt att fira i fin lokal med något trevligt att äta. Kostym på sambon och fin klänning till lillan också. Moské eller borgerligt spelar ingen större roll. Inte många som hade kommit iaf. En bröllopsresa efteråt hade varit mysigt. Jag hade varit nöjd med en weekendresa till budapest.

Vad får jag?
Möjligtvis 5 minuter på kommunhuset i senaste nytt från Gekås med syrran och hennes gubbe som vittne. Wild west steakhouse efteråt om vi slår på stort, annars en billig kinakrog. Aminah hade fått stanna hemma med barnvakt. Har vi tur så kommer syster ihåg att ta med en kamera.
Hur kan man ens jämföra det med Victorias bröllop?

Har man så hög inkomst som vår kungafamilj har, nog hinner man väl spara lite under 33år? De kunde öppnat ett bröllopskonto, låt oss säga att de sparade motsvarande dagens barnbidrag - 1000kr. Det skulle bli 396 000kr. Visst borde det räcka till ett bröllop?! Eller är det bara jag som är känslig?

Med de pengar som landet just nu slänger på kronprinsessans bröllop så kunde man gjort förbättringar inom vården, man kunde satsat mer på barn och ungdomar, man kunde satt in mer resurser i skolan. Man kunde hjälpt en hel by i afrika med skolgång till barnen. Eller för den delen hjälpt till att bygga upp en hel by.
Men vad gör sverige?
Jo vi satsar flera miljoner på ett bröllop som varar i ett par timmar, på ett äktenskap som kanske inte håller, på en människa som inte är värd mer än någon annan. Bara för att "det är bra reklam för sverige"..vilket jävla dåligt resonemang!

Men man får väl gratulera vår kronprinsessa.
Grattis till att ha hittat "en man av folket" (skulle inte tro att Daniel är kommunalare...) som ska göra dig lycklig.
Grattis till din designerklänning som du kommer bära endast vid ett tillfälle (jag kommer iaf kunna använda mina kläder från Gekås flera gånger...eller åtminstonde tills de går sönder i tvätten).
Grattis Victoria som fick dem att renovera en hel kyrka för att du ska gå ner för altaret en gång (för inte har väl kungafamiljen tänkt börja gå i kyrkan varje söndag?).
Grattis kronprinsessan som ska ha en nätt meny med 27 rätter för sina gäster (3rätters på steakhouse kostar 199).
Grattis till er inredda och renoverade bostad, det lilla slottet Haga (jag håller tummarna för att vi får lägenheten i hagsätra, en 3a på 75kvm på 5e våningen).
Ja kronprinsessan. Ett stort jävla grattis till din livsstil, ditt gemål och din framtid.
Vi kanske ska ta en milkshakemcdonalds. Bjuder du?

...Vill bara påpeka att jag tycker att Kronprinsessan verkar vara en trevlig, ödmjuk och fruktansvärt söt tjej...men jag är avundsjuk på henne, och känner därför ett sjukligt behov av att ösa ur mig all världens orättvisor på henne...Kan ge mig fan på att det är hennes fel att jag är överviktig med stora fötter också...

puss i pannan

nusse

2 kommentarer:

Linda Karlslind sa...

WORD! :)

Erika sa...

Hahaha
jag skratta så jag viker mig när jag läser detta=) Men du ha helt rätt... Jag är OXÅ avundsjuk på Kronprinsessan.... Och jag hade mer än gärna kommit på ditt bröllop och sen hade jag fixat en hemlig fest till eran ära kanske inte i kronprinsessans klass... men näst intill=) Ps.. Min blogg: jag behöver oxå en ny dammsugare... och vad man än säger så gnäller man enligt deras öron=) Kram