söndag 7 mars 2010

tradera och rumpor

Jaha, tiden rullar förbi fortare än fortast. Och jag hänger inte med känns det som.
Solen har äntligen börjat titta fram och man njuter av att vara ute, hoppas det fortsätter åt rätt håll. Aminah har njutit i stora drag på gungan och i vattenpölar iaf.

Övrigt i livet är att jag har påbörjat min kamp mot nikotinet. Det är positivt. Att medicinen sedan gör att hjärnan och kroppen kapitulerar för att vräka i sig en massa mat. Det är negativt. Lite som pest eller kolera. Får inte min gastric bypass om jag inte gått ner i vikt (5-10kg) och jag får den inte om jag inte är rökfri (vilket är dyrt och gör att jag äter). Jag lägger mitt öde i framtiden och hoppas att jag genom ett mirakel blir opererad.
På tal om missbruk så har jag på 8 timmar blivit både shoppoholic och traderaberoende. Och det hade väl varit positivt om man hade budat på något annat än väggord och makkapakka saker. Många väggord blir det iaf...Sambon kommer att strypa mig långsamt.

Med lilla bus är allt bara bra, hon är fortfarande inne i en rump-period. Hon har dock kommit på att man ska undvika pappans rumpa och ägnar sig bara åt dyrkan av mammans rumpa (skönt att någon gillar den!!). Bästa som finns är när mamma lagar mat att gnugga huvudet mot mammans rumpa och vråla "tittut mamma". Ibland får man känslan av att vara ett teleskop.

Min kära dotter har även börjat intressera sig för tamponger (när pappan fick höra det så steg tårarna i ögonen igen). Precis som alla ungar så kräver min att få följa med in på toa, där har hon fått första informationen om tamponger, tyvärr har hon även lärt sig hur man gör med dessa bomullspluggar. Bestämt slår hon sig ner på pottan (med blöja och allt på) och fingrar runt lite mellan tjockislåren, lagom till att mamman är klar ställer hon sig sedan upp och vrålar stolt "tssschåååå mamma". Och glädjen lyser i ögonen. Tur att hon inte vet vad hon ska utstå en vecka i månaden under flera, flera, flera år.

Detta nyfunna intresse för underlivet och dess mysterier har även gjort att lilla bus kommit på att man kan kolla lite vad mamma och pappa har under kläderna. Men lilla bus är inte den som glömmer. Hon vet att hennes pappa är hysterisk när man pillar i de regionerna. Så hon smyger sig fram bakifrån (detta vet man eftersom hon sätter fingret framför munnen och säger scccch) och sedan snabbt som attan kör hon upp sin lilla hand i närmsta underliv och säger med den pipigaste rösten hon kan få till (det är hennes gulliga röst har hon inbillat sig) "tillitillitillitilli..". Tittar man då på henne och frågar vad hon gör så dröjer inte svaret länge. "oj oj oj mamma, byta blöja!". Den oroliga pappan har frågat hur vi ska få henne att sluta med detta, men jag påpekade då att så länge hon bara pillar på oss så gör vi ingenting. Pillar hon på människor på ica så lägger vi ut henne på blocket eller tradera.
Så mitt nya missbruk av att buda på onödiga saker på tradera kommer sig helt enkelt av att jag skulle kolla ungefär vilken säljpotential min dotter har. Och nu är jag fast. Hur många väggord är för många väggord. Hur många figurer från "i drömmarnas trädgård" är för många figurer. Kan ingen vara snäll och buda över mig. På alla mina auktioner. Snälla...;-)

puss i pannan

nusse

ps: på tal om vikt så måste ni ta en titt på syrrans blogg; http://mojkatile.blogspot.com/
där är uppdaterade bilder på hennes vikt. Och som stolt lillasyster måste även jag få skryta lite över detta. Har sagt det innan,men säger det igen. Min syster har alltid varit väldigt, väldigt vacker. Men efter sin operation är hon bländande vacker, och hon gör mig så stolt.

2 kommentarer:

MojKatile sa...

Men! Highlight och allt!
Danke schön!!

Anonym sa...

En bra artikel om Palestina: http://kulturkritikern.blogspot.com/2010/03/gravmoskeer-wahhabism-och-palestina.html