fredag 22 januari 2010

jag har bestämt mig! barcelona om ekonomin tillåter

Äntligen har jag kommit på vart vi ska resa. Vi ska ta oss till barcelona. Dock blir det nog lite längre än en weekendresa. Finns tydigen mycket att se i barcelona, och det känns som att tiden blir knapp om man ska hinna det på en helg. Hoppas nu bara att ekonomin räcker så att resan blir av. Annars kommer jag gråta. Länge.
Vet inte varför, har aldrig varit intresserad av att åka utomlands förut. Och nu helt plötsligt är jag hysterisk för att jag måste åka utomlands. Tror att det kan ha att göra med att jag vill fly vardagen lite. Trots att jag vet att problem och måsten finns kvar när jag kommer hem så känns det som att jag vill åka iväg och få lite distans till allt. Lite positiv uppmuntran till att verkligen ta tag i allt som behövs ta tag i.

Skrev för ett tag sedan (iaffacebook) att jag gått ner så att jag bara har 3kg kvar tills jag klarat målet på 10kg som kirurgen hade som krav för att jag ska få min gastric bypass. Vad som hände sedan vet jag inte. Det sägs ju att den största fienden är du själv, och i mitt fall stämmer det mer än väl känns det som. Började redan samma kväll som jag fick veta att jag gått ner i vikt att frossa i onyttigheter. Och har sedan inte kunnat bryta det mönstret. Är inte hungrig, inte ens sugen. Och ändå vräker jag i mig onyttigt på onyttiga tider. Tröstätning när man har problem och är stressad..vad är det?!!
Får ta tag i det igen på måndag. Göra ett nytt försök och kämpa för att hålla det tills jag varit hos kirurgen. Måste även ta tag i rökning och motion. Men känner mig själv såpass väl att jag vet att om jag försöker mig på allt på en gång så brister det och ovanorna ökar. Funderar på att ta motionen innan cigaretterna Linda har skaffat en vovve som skrämmer skiten ur alla som inte inser att det är en liten valp. Tror jag ska låna henne en sväng varje kväll och gå ut och lufta henne. Jag får motion och hon får bajsa. En bra kombination.

Har börjat återuppta mina tankar på att skriva en bok och skicka in till ett bokförlag. Inte för att jag tror den blir publicerad, jag har fortfarande en såpass oslipad och oklar skrivteknik. Men det hade varit roligt att bli bedömd av kunnigt folk. Ska börja med en barnbok och se hur det utvecklar sig... Undrar om man fortfarande kan köpa bandspelare för att spela in sina tankar och funderingar, ibland blir man så fruktansvärt filosofisk och poetisk men när man ska få det på pränt så har man glömt hälften. Måste undersöka detta.

Imorgon ska jag ha en riktig tjejdag med Erica och Bina. Vi ska till skåne och klippa håret på mig och Bina, sedan lite sko och -klädshopping. Jag ser mest fram emot panduro där jag ska in och plocka på mig en massa. Fick så fruktansvärt bra idéer till lilla bus rum häromdagen så jag måste försöka förverkliga dem. Ska även ha ner mosters gubbe och be honom borra lite i taket (jag har köpt förvaringsgrejs till lilla bus som jag vill ha hängandes i taket). Passa på att fråga om han vet vart man kan få tag på billiga playwood eller pappskivor och hur man kan få upp (om man kan få upp) dessa på väggen utan att skada väggen för mycket. Men det blir nog lyckat när det är klart.

I två dagar nu har jag jobbat långa dagar. Detta har inneburit att jag inte sett lilla bus på 2 dagar och att jag knappt pratat med sambon eftersom han har somnat på soffan strax efter att jag kommit hem. Lite vemodigt i hjärtat. Och speciellt eftersom jag vet att jag kommer vara borta större delen av dagen imorgon. På lördag jobbar sambon fram till 14 och jag går på jobbet kl 18. Så söndagen kommer vi låsa in oss och bara umgås hela dagen. Ska bli skönt att ha en dag då vi bara är med varandra och kan mysa och kela hela dagen. Ska även gå igenom ekonomin på söndag då vi måste avgöra om vi ska slänga pengar på en resa eller om vi ska vara förnuftiga och spara. Vi räknar ju med att få restskatt på lite mer än 10 000 detta året. Kanske är det vettigare att stanna hemma och ta in på hotell i gbg och ha en helhelg utan Aminah där. Suck. Varför blir inget någonsin som man vill.

Noterade på facebook i veckan att det tillkommit många nya bloggare. Har varit inne och tittat lite och hittat både bra och mindre bra bloggar (jag är inget bloggproffs själv, så jag dömer inte). Blir nog några av dem som följs i framtiden. Själv har jag tappat ganska många läsare då jag uppdaterar allt för sällan. Men syrran läser fortfarande. Vilket jag finner roande och rörande. Mitt trognaste fan!!!
Finns det fler som läser bloggen kontinuerligt så får ni gärna kommentera.
Övriga får gärna också kommentera. Finns det mer ni vill läsa, mindre ni vill läsa, positivt, negativt, för långt, för kort, för lite variation, för tråkiga ämnen. Finns inget som roar mig mer än att läsa ris och ros om mitt skrivande. Så lite feedback tack :-)

Nu blir det sängen. Skulle sovit för ganska så många timmar sedan, men fastnar man på facebook så är det kört...

puss i pannan

nusse

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har din blogg bland mina favorit bloggar. Så jag läser den när du har skrivit något:) /Jessica

NoorIslam.net sa...

I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn
Salaam

Vi ville bara tipsa dig om att vi lagt till dig i våran bloggosfär som håller reda på det senaste som muslimer eller islam-intresserade har bloggat om.

Du kan läsa mer om bloggosfären här:
NoorIslam.net Blogg >> Bloggosfären lanseras!

Samt ta en titt på http://www.noorislam.net för att se hur bloggosfären fungerar i praktiken.

Du får gärna skriva ett blogg inlägg och tipsa dina besökare, länka till oss eller lägga upp en logo om du så önskar och finner bloggosfären givande. :)

Med böner för din välgång,
NoorIslam.net

MojKatile sa...

Idag kom jag på hur man startar mammas dator så nu kan jag följa här ifrån åxå!
Byn som gud glömde-Hylte! :-)