torsdag 15 oktober 2009

Lägenheten luktar hemskt pga att lilla bus är sjuk. igen.

Lilla bus är sjuk. Igen.
Igår vaknade hon med feber och denna ständiga snuva som hon dras med. Idag var vi på vårdcentralen. Var orolig för öroninflammation igen, men läkaren försäkrade att all var som det skulle och såg fint ut.
Klagade lite till läkaren att sedan v28 så har hon haft feber och snuva oftare än hon varit feberfri. Att hon hinner vara på dagis i 2 dagar och sedan är hon sjuk igen. Läkaren svarade att alla barn som är på dagis har det så eftersom de är för små för att ha utvecklat ett fullgott immunförsvar.
Kan någon berätta detta för försäkringskassan så att de ökar föräldradagarna!

Just nu luktar det fruktansvärt i hela lägenheten. Fick ett tips när vi åkte taxi med jobbet häromdagen Var en farbror som berättade att hans flicka också varit förkyld mycket som barn osv. Och likt Aminah hade hon haft svårt att sova på nätterna pga täppt näsa och slem i halsen. Han tipsade då om att hacka vitlök och lägga i en luftig gardin och hänga denna vid hennes säng. Tydligen ska ångorna från löken öppna upp luftvägar och göra att näsan inte är lika täppt. Hittade ingen gardin jag ville offra i detta syftet så jag testade med ett tunt örngott. Får se vilken effekt det har. Inte lär hon få några syskon iaf, tar död på alla kelkänslor som finns att stå och hacka en hel vitlök och trycka ner i ett örngott. Kan man dö av vitlökslukt?!

Tycker synd om lilla bus, tycker synd om mig och sambon som aldrig får sova ut. Tycker ännu mer synd om oss alla tre när jag tänker på att vi ska till ullared på lördag. Har inte alls lust till det. Men måste ha tag på vinterjackor, overall, stövlar, vantar osv till lilla bus. Och jag ska försöka undvika gardiner, lampor, sängkläder, kuddar, inredning...notera att jag sa försöka.
Däremot så ska jag shoppa loss bland hobbyfärgerna. Köpte en pall till dottern som jag ska måla på samma vis som jag gjort med syskonbarnens (ska be syrran maila bilder till mig så ni får se) och behöver därför ladda upp med färger och lack. Min moster har frågat om jag inte kan vara snäll och måla samma mönster som hon har på tapeterna på två korgar som hon har skickat hit. Ska sätta mig med det någon kväll.

Jag håller tummarna för att min sambo snart ska inse att vi behöver vara lite barnlediga. Mina försök att få med honom ut har inte varit så lyckade. Men jag hoppas att vi i helgen, eller åtminstonde nästa helg ska gå på bio och bara få vara själva ett tag.

puss i pannan

nusse

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Aktiv/passiv rökning + barns immunförsvar = ?

Emm Aminah sa...

Pratat med läkare och sjukvårdsupplysningen idag ang Lilla bus och hennes konstanta förkylningar. Läkaren trodde att det förmodligen beror på att hon har för stora polyper och mandlar, och att detta även kan vara förklaring till varför hon fortfarande inte äter mat utan håller sig till välling. Med tanke på att både jag,mina syskon, mina föräldrar (och morföräldrar) är opererade för detta, och kycklingmannen ska opereras för samma problem så trodde läkaren att detta var mycket möjligt. Att immunförsvaret på henne är försvagat hör troligtvis ihop med att jag är diabetiker typ MODY, och inte med rökningen. Kan dock glädja alla som har ont av att jag röker med att vi ska börja med medicin mot rökningen nästa vecka. Vill även påpeka ytterligare en gång att lilla bus INTE är i närheten när vi röker, förutom när jag går med vagnen - och då är det inte som att jag står och blåser ner i hennes vagn (som btw är en emmaljunga scooter - googla hur de ser ut).

Sus sa...

Men du...Strunta i vad andra tycker..Har de inget annat att gnälla på?
Bara för att man är rökare betyder det inte att man röker på sina barn...
Jättebra att ni ska få medicin.Vill du själv sluta röka?Annars funkar det nog inte.
Hoppas lilla Sessan är bättre nu.
Kom ner en runda och visa upp skatten..//Kraam

Emma sa...

Inte kan du dö av vitlökslukt! ; - )

Hoppas de ordnar sej snart med lilla stumpan.Inget roligt att vara sjuk! : (

Mys kvällen!

KRAMIS