tisdag 6 oktober 2009

en familjeutflykt med dysfunktionella familjen

Vad gör normala familjer när de ska "hitta på något kul". Jo de åker till roliga ställen, de går ut och äter ihop, kanske åker så att mamman får shopping-orgasm eller varför inte bara ta en familjepromenad. Vad gör min lilla dysfunktionella familj?
Vi kommer på 1½ timme innan polisen låser dörren för dagen att vi ska göra pass till mig och lilla bus!

Sedan jag fyllde 18 har jag lidit varje gång jag sett mitt id-kort. Jag var nyduschad, bakis, trött och på dåligt humör, detta resulterade i att jag liknar en narkoman på mitt id-kort. Idag när vi bestämde att vi skulle göra passen så tänkte jag direkt att jag hade min chans till revansch:
In i duschen, snabbt på med kläder som inte hade konstiga fläckar från jobbet eller som har fungerat som näsduk åt lilla bus, bytte kläder på lilla bus tills hon var sockersöt och sedan ut på balkongen och sminkade mig tills svetten rann (vilket då gav resultat i att luggen var slickad mot pannan och jag blev svart under ögonen). När jag var genomsvett, lill kusinen fått sig många skratt, sambon var som ett åskmoln och lilla bus hade hunnit förpesta lägenheten genom att bajsa årets värsta bajsblöja så kom vi äntligen iväg.

40 minuter innan stängning så rusar vi in hos polisen, tar en nummerlapp och förklarar vårt ärende. För de som planerar att göra pass till sina små barn rekommenderar jag starkt att man lindar dem med silvertejp först, gärna med en bräda på ryggen så de sitter stilla och tittar rakt fram. Lilla bus blev inte alls så söt som hennes mamma hade räknat med på fotot. Hon har någon Elvis inspirerad min och ser allmänt sned ut. Mamman är inte alls nöjd, men polis-tanten såg så nöjd ut efter att ha kämpat i 10 minuter med att få lilla bus att titta framåt så jag vågade inte fråga om hon inte kunde ta foto nr 567 också. Vi fixar nytt när lilla bus har lärt sig att sitta på kommando.

Sedan var det mammans tur. Jag placerade mina nätta 43:or på de gula fötterna på golvet. Som uppenbarligen är målade efter en strl 38 eftersom mina skor täckte dem totalt. Diskriminering! Sedan tittade jag rakt fram och försökte anlägga en neutral min. Inte det lättaste med en fnittrande kusin vid sidan. Men passfotot blev ganska så bra. Jag blev nöjd. Sedan påpekade polis-tanten att mitt id-kort har gått ut (hallå! visste jag redan månaden innan det gick ut, d.v.s i januari..) så då passade jag på att göra ett sådant med.
På mitt nya id-kort ser jag vindögd, asymmetrisk, platt - och brednäsad ut. Och det vette hundan om jag inte ser lite extra fet ut med. Tittade bedjande på polis-tanten och tänkte att hon skulle ha medlidande med mig och mina asymmetriska och vindögda ögon och ta ett nytt foto. Men hon tryckte lite på knapparna och meddelade mig att jag skulle få tre sms när pass och id-kort var klara. Så nu måste jag ta mitt körkort så att jag får en chans att kunna visa legitimation utan att skämmas.

När vi var klara med att roa oss hos polisen så åkte vi till mc donalds för att förgylla vår familjeutflykt. Där berättar sambon att lilla bus inte har kissat sedan igår morse.
När vi kom tillbaka till bilen så ringde jag mina bästa kompisar på sjukvårdsupplysningen, som tur var så var det Lena från värmland som svarade. Hon är lite bundis med mig faktiskt och bryr sig väldans mycket om lilla bus. Hon frågade hur det stod till med lilla damen idag, och jag berättade om mina farhågor att lilla bus var döende i "inre-urin-läckage".
Lena sa åt mig att ta lilla bus till akuten och kolla upp det.

När vi kom till akuten så var jag noga med att berätta att sjukvårdsupplysningen ansåg att vi skulle åka in, det brukar gå fortare då. Men tji fick jag. Ca timme tog det innan vi fick träffa någon, efter det fick vi vänta. Sedan tog det ytterligare 20 minuter innan alla som skulle titta på henne hade tittat på henne. De mätte urin och klämde lite hit och dit. Sedan fick vi beskedet att läkaren som tittade på henne aldrig sett något liknande och därför skulle skriva remiss till jourhavande barnläkare. Har ni någon aning om vad en 15 månaders huligan hinner hitta på för bus på akuten under den tiden?! Jag säger bara - stackars de som satt i väntrummet som blev påhoppade av skönsång av lilla bus, och petande och stirrande. Och stackars den som behöver plocka ihop alla leksaker efter min dotter.

Sedan fick vi vänta, och vänta och vänta. Och efter det väntade vi lite till. Sedan kom dr Johan och hämtade oss, tydligen är detta lill kusinens läkare vilket gjorde att det kändes lite tryggare. Han gjorde om hela proceduren med att känna och klämma osv och meddelade att eftersom lilla bus lyckats kissa lite, lite i blöjan och eftersom hon var väldigt pigg, inte hade feber och var fruktansvärt aktiv för sin ålder (och dessutom söt som en liten docka enligt läkaren *stolt mamma*) så ansåg han att vi skulle avvakta till imorgon. Är där inget kiss i blöjan när hon vaknar så ska vi sätta en påse och samla urin till ett urinprov som kan lämnas till vårdcentralen etc. Så nu väntar mamman ivrigt på kiss i blöjan eftersom jag jobbar imorgon.

Stackars sambon trillade in i sängen av trötthet när vi kom hem vid 23.30 och med tanke på att han börjar jobba kl 4 i natt så tycker jag väldigt väldigt väldigt synd om honom. Nästan lika synd som jag tycker om mig själv som ska stiga upp tidigt och städa och hitta på något med högreven som jag plockade upp i förrgår. Lutar åt dillkött. Men vi får se vad som händer imorgon. Jag lovar att skriva blöjresultat ;-)

puss i pannan

nusse

2 kommentarer:

Emma sa...

Du kan säkert pyssla Martina. De gäller bara att ta sig tid. ; - )

De låter som att de krabbade lite när du skulle fixa pass ; - )

Annars,har du hittat något nytt jobb?

KRaamis

Sus sa...

Jaaa,tycker du ska komma ner och tala vett i min skalle...
Har fått läkartid imorgon...
Må bäst,hoppas vi ses snart igen...KRAAM