söndag 2 augusti 2009

Jämställdhet i sängen

Sitter på balkongen med cigaretterna och kaffe och njuter av alla sommardofterna. Konstigt att lite dofter kan väcka så många minnen till liv. Finns det något bättre än doften av ett sommarregn som påminner om barndomens lekar i vattenpölar (mammas skäll för att man kom hem blöt har jag förträngt). Eller doften av sommarens blommor som påminner om allt ogräs man plockat genom åren
(kom hem med stora buntar av mjölkört när jag var liten och ville sätta i vas, när min mamma med en arg röst förklarade att hon minsann inte tänker ha ogräs inomhus). Den dag då lilla bus kommer att göra samma sak känns avlägsen. Trots att min lilla flicka bara växer och kommer på nya saker varje dag.

Idag har jag bara tillbringat dagen med lilla bus. Sambon ägnade ett par timmar åt jobbet så jag fick verkligen tid till min docka. Vi har lekt med leksakerna (alla 511 stycken), sjungit, lekt tittut i 2 timmar och ägnat en massa tid åt att bara kela. Det har varit en bra dag med andra ord.
Ryggen har varit lite bättre idag. Jag klarade åtminstonde av att duscha och klä mig själv imorse. Fördelen med mitt ryggskott är väl att jag är låst i "rakt läge" vilket innebär att jag har molande värk hela tiden, men det gör mest ont när jag böjer mig ner (ett helvete att få på strumporna i morse kan jag lova).

Ringde och sa till jobbet att jag stannar hemma imorgon med för att vara på den säkra sidan. Men tisdag ska jag jobba, klättrar redan på väggarna här hemma pga tristess. Eftersom läkaren sa att jag ska försöka röra på mig så mycket som möjligt så tänkte jag försöka mig på att städa imorgon, sambons "vi städar där det syns" har gjort att mitt hem känns som en svinstia. Måste städa av ordentligt, och när jag sedan har mer tid så måste jag ta mina fönster med.
Man ser knappt ut längre.

Andra måsten är att åka till ullared och köpa kläder, ryggsäck osv till lilla bus. Mycket som ska inhandlas nu när hon ska börja på dagis. Tänkte även fixa lite höstgardiner och en hög med nya dukar (sambon har en förmåga att spilla kaffe och mat på mina dukar så att de blir förstörda) och jag måste beställa nya sängkläder. Är så in i nordens trött på de vi har. Vill ha lite nytt och fräscht. Synd att det bara finns att hitta på Ellos och IKEA. Dubbeltäcke är mysigt när man är nykär, men i längden är det dyrt, fördärvar inredningen och är påfrestande. Fiser ena halvan av sängen så luktar det i stort sett hela natten, och är det vinter och kallt så får den med mest underhudsfett (dvs jag) ligga och frysa medans den undernärda med dålig blodcirkulation har virat in sig i täcket och vägrar dela med sig.
Fram för jämställdhet i sängen- varsitt täcke!!

Nej!! bilden är inte på mig och min sambo, men den illustrerar ganska så bra hur vi har det...han fryser och jag försöker värma...plus att jag mer än gärna "klättrar" på folk när jag sover!!!puss i pannannusse

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hihihi,du skriver bra och roligt!!!
Hoppas din rygg blir bra nu...//Kram

Emm Aminah sa...

Tackar tackar =) värmer med positiv feedback!