fredag 22 maj 2009

pappas flicka

Min dotter är definitivt pappas prinsessa.
I genomsnitt säger hon pappa 2345,5 gånger på en dag.
Mamma säger hon som högst 5 gånger.
Idag har jag tränat henne:

Jag: Minah kan du säga tack tack?
Lilla bus: taktak
Jag: Minah kan du säga hej hej?
Lilla bus: Heiiiiiiii
Jag: Minah kan du säga pappa?
Lilla bus: pappa (Med ett stort leende)
Jag: Minah kan du säga mamma, mamma Minah, säg efter mamma - maaaammmaaa
Lilla Bus: (Viskar) pa pa...pappa...pappa
Jag: Nej Minah - mamma
Lilla bus: (ser skyldig ut och viskar) pappa.

När jag sedan får tårar i ögonen och börjar tänka på att jag måste vara en hemsk mamma eftersom hon vägrar säga mamma, då tittar hon förstående på mig och fyrar av en hel serie med luftpussar. Jag ler mot henne och säger "mammas fina flicka jag älskar dig med". Då rynkar hon näsan och puttar upp hela underläppen och börjar blåsa luft med näsan.

På måndag ska jag på intervju för ett eventuellt sommarjobb på äldreboendet som ligger mitt emot min lägenhet. Känns som jobbigt. Hur ska jag klara mig utan lilla bus i sommar om jag får ett jobb. Och framför allt vem ska passa lilla bus?? Å andra sidan så är det en chans att få in en fot så att man kanske kan få jobba lite timmar hit och dit till hösten vilket hade varit positivt för ekonomin med tanke på att mina föräldradagar snart är slut.

Nu står jag i valet och kvalet för att nämna Mensur (äldreboendets gullegris) under min intervju och vara garanterad en plats. Eller om jag ska glädja mig över att de uppenbarligen är desperata och därför är villiga att träffa mig trots att jag gjorde mig ovän med dem sist jag jobbade där.
Ett tips till alla nya inom vården :
säg inte till gamla tjuriga tanter när de gör fel, när de struntar i de äldre, delar fel medicin, använder fel hjälpmedel eller helt enkelt har dålig attityd. Och för guds skull om de pratar skit om de äldre eller personal som för tillfället inte är där eller rent av mobbar någon i personalen. Haka på dem, gå inte och sätt dig någonannanstans utan haka på deras idioti.
Då blir du garanterat populär.

Puss i pannan

nusse

1 kommentar:

mensur sa...

det är väl klart att du skall nämna mitt namn herregud! ^^.