söndag 10 maj 2009

Jag är dyr i drift

Idag undrade sambon hur mycket det kostade i ullared igår.
Jag rättade till glorian som halkat på sne när han frågade, harklade bort nervositeten och mumlade fram ett "mja asså ullared var ju inte billigt".
Han sneglade på mig med en "du-sa-innan-du-åkte-att-det-skulle-kosta-max-1000kr-blick" och frågade sedan om jag verkligen hade tänkt åka till stan och handla mat idag. Jag tittade på honom och försökte se förståndig ut (vilket inte är lätt när man är nyvaken!) och svarade honom att om han tänkt äta denna veckan så var vi nog tyvärr tvingade att åka och handla.

När vi kom hem flera timmar senare så satte sig min stackars sambo ner, lutade huvudet tungt i handen och mumlade fram "jag sliter häcken av mig för lönen, och hon kastar den på två dagar". Sedan la han sig ner på soffan med en djup suck, rullade ihop sig i fosterställning och snyftade tyst...
Eller ja, jag väntade mig att han skulle göra det iaf.
Jag tyckte riktigt synd om honom, samtidigt så har vi inte handlat något onödigt (förutom fransfärg till mig!) Utan vi handlar så vi kan njuta av livet. Och eftersom vi följer islam så sparar vi pengar på att inte dricka eller kasta pengar på krogen, tyvärr så tar de pengarna som vi sparar in på det slut så fort vi går in i en matbutik. Nötkött är dyrare än gris, och eftersom utbudet av lamm är ganska dåligt här nere så blir det mest nöt, fågel och fisk till middag och för att få lite variation på middagarna så krävs det en massa grönsaker.
Inshallah (om Gud vill) så hittar jag ett jobb snart, så kan vi åka och nöjes-shoppa...en ny barnvagn tex!
Tills dess får sambon se till att hålla hårt i kontokortet om han vill behålla lite av lönen.

Sitter just nu och lyssnar på Obsesion med aventura, jag kopplar den låten till min Pepan, men jag vet inte varför. Saknar honom extra mycket idag, men inte heller det vet jag varför. Bara har tänkt på honom hela dagen och undrat vad som händer i hans liv. Vi har inte pratat på snart 2 veckor, jag börjar få abstinenser efter honom. Konstigt att man fortfarande kan komma ihåg hur någon låter, hur hans leende ser ut, hur han ser ut när han ska skämta, hur han ser ut när han är ledsen, hur han ser ut när han tror att han är smart, att man kommer ihåg vissa situationer som om det vore igår. Trots att jag inte träffat honom på 5 år. 1 oktober 2004 var sista gången jag träffade Pepan. En hel evighet sedan!

En annan människa som jag träffade nyligen men som jag inte minns ett skit av är Mensur ;-)
Så länge min trogna följeslagare var i lilla byhålan så hände inget i mitt liv. När Mensur åkte så hände allt. Och jag saknar honom, Gudarns vad jag saknar min lilla "lillebror". Livet är inte lika ljust och soligt utan honom, Jag räknar dagarna tills han kommer hem. Och just nu räknar jag timmarna sedan jag hörde av honom sist. Han har varit borta en hel vecka nu, så om jag känner Mensur rätt så räknar han inte längre sig själv som turist utan som en "Master" över alla nyanlända. Detta kan innebära att han troligen är "pain-in-the-ass" för alla i sin omgivning. Jag lider med hans resesällskap och alla som är i närheten av "Mastern".
Aftonbladets huvudrubrik bör inom den närmsta veckan vara:
"Migrationsverket väntar en kraftig ökning av aslysökande från turkiet,
främst från Alanya."


Lilla Bus tyckte det var lite jobbigt i Ullared...

Tur att man kan ta en liten tupplur!

Är det konstigt att dagens inköp blev dyrt?!
...Eller att jag är tjock?!!!


Puss i pannan

Nusse

3 kommentarer:

Linda sa...

Såå söt aminah är när hon ligger i vagnen =) Det va mig kassar med mat.. Inte ens jag handla så mycke när jag storhandla... Men här kan man ju snacka att det är STOR handlat =) Vill du ha besök imorgon med? Kram o pöss

Linda sa...

Ojoj det blev lite fel =( ooooooopps

Emm Aminah sa...

ja du linda...den maten/rengöringsmedel/hygienprodukter varar ungefär 2 veckor....haha jag förstår inte hur sambon kan vara så liten med allt han trycker i sig!!