söndag 3 oktober 2010

Underbara morgon..

Går runt och tänder doftljus. Tänder mina fönsterlampor. Andas in doften av nystädat och te. Rättar till kuddarna i soffan och lägger filtarna tillrätta. Ler och smånynnar för mig själv. Trampar in en leksak i foten och svär högt. Går in och lägger på Aminah täcket och pussar lite på min trollunge. Sätter mig i soffan och letar upp en dålig film på tv. Startar upp datorn och ser mig omkring. Njuter. Känner mig nöjd och lycklig och bara njuter. Jag är gräsänka och stortrivs.

När man träffar min dotter så tror man att hon är snäll som ett lamm. Hon ser ju ut som en liten docka.
Tänk va skenet bedrar.
Vi har en morgonrutin jag och min dotter. Hon vaknar och vrålar. Jag skriker att hon ska gå ner från sin säng och komma in till mig. När hon kommer in så klättrar hon upp i sängen och jag somnar om. Sedan somnar hon antingen om, eller sitter och leker och sjunger för sin mamma. När hon börjar tröttna så ser hon antingen till att bajsa eller säger med gulligaste rösten "snälla vakna mamma". Då får man snällt masa sig upp. Idag ville hon göra något nytt.

Som vanligt kom hon in, tog sig upp i sängen med ett tiotal nallar. Som allihopa var tvungna att pussa god morgon på mormor. Jag morrade och hotade dottern lite och försökte somna om. hon roade sig själv, sjöng och pratade och jag återvände in i drömmarna. Vaknade till då och då för att kolla vad hon gjorde och så att hon fortfarande satt i sängen.
Helt plötsligt fick jag starka obehagskänslor och anade att något inte stämde. Tanken slog mig genast att hon hittat min pepsi i vardagsrummet och hällt den i soffan. Slog upp ögonen och möttes av en väldigt lycklig flicka.

Frågade vad hon gjorde och fick ett "herrejävlar-va-söt-jag-är-leende" och en blinkning. Upprepade frågan med rösten darrande av nervositet och fick svaret "aminah gör med salvan mamma". Helt plötsligt var jag klarvaken. Frågade vilken salva. Glad och nöjd visade hon upp en pevaryltub (en salva som används för svamp i underlivet). Rädd för svaret så frågade jag vart hon hade kletat salvan. Såg en inre syn för hur hon glatt hade kletat ut hela tuben på lakanen. För de som inte vet så bleker pevaryl på vissa tyger. Fick inte mer än ett "ehmmmm" till svar.

Då kände jag det. Då insåg jag vart hennes oförställda glädje kom ifrån. Det kom över hennes genialt uträknade plan. Som var rakt igenom elak.
Jag rynkade pannan lite, jag bävade men samlade mod. Jag kände efter med handen hur mycket pevaryl hon hade kletat ut i pannan på mig. Trevande följde jag kladdet ner mot dubbelhakorna, runt munnen och långt upp i håret. Jag befann mig i ett moln av stinkande pevaryldoft.

Dottern studerade mig nöjd med ett stort elakt leende och berättade att jag var söt. Jag morrade lite och förklarade att man inte får göra sådant och att jag ville ha tillbaka tuben. Inom mig räknade jag tyst till 3000 för att inte få ett utbrott. Tillsist insåg jag det positiva (kommer aldrig få svamp i pannan) och var beredd att förlåta dotterns påhitt. Då tittar lilla dockan åter på sin mor med ett "herrejävlar-va-söt-jag-är-leende" och säger sockersött. "Aminah har bajsat mamma"..

puss i pannan

nusse

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahahaha,lilla trollunge..full av bus...//Sus