tisdag 25 maj 2010

Hur man vet att man har småbarn!

Jag har insett att jag är småbarnsmamma. Jag har inte riktigt bestämt mig för om detta är något positivt eller något negativt. Eller om det bara är ett faktum. Tänker inte analysera det mer ingående. Däremot tänker jag dra en snabb analys av hur jag kom fram till att jag är småbarnsmamma!

Det kan inte ha undgått någon att jag för tillfället är sjukskriven. Detta beror på en blindtarmsoperation som inte riktigt gick som den skulle. När man är sjukskriven så har man tid, och då menar jag mycket tid, till att reflektera över sina egna handlingar.
För att underlätta för andra mammor så tänker jag dela med mig av mina upplevelser så att ni slipper bli lika deprimerade (men samtidigt fascinerade) av insikten att man inte längre är tonåring. Man har blivit mamma på riktigt.

1. Man sätter på barnkanalen ist för en musikkanal och nynnar sedan med i alla intro-sångerna och suckar djupt när det är en repris på byggar bob. Detta gör man när barnet/barnen är på dagis.
Är barnen hemma så sitter man i soffan och jublar i extas när Fiffi och blomsterfröna börjar.

2. När man tittar på bolibompa och de manliga programledarna visar sig så kommer man på sig själv med att tänka "hmm han ser bra ut, och har god hand med barn...om jag någonsin blir singel - då jävlar!"

3. När enda dansandet som sker är när man "Dansar med Doreen!"

4. När man väljer att äta tom & jerry kex ist för chokladmuffins. Med ursäkten att chokladmuffinsen smular och skitar ner soffan.

5. När man börjar bli storkonsument av blandsaft som alltid står i kannan i kylen.

6. När man tänder lamporna som man satt på väggen i duschen för dottern, släcker i taket och tycker det är riktigt roligt att ha "discolampor" när man duschar. För det är väl så man har det på SPA?!

7. När man slutar göra middag som tar längre än max 30min. Gilla nudlarna eller gå från bordet!

8. När man på kvällarna bäddar ner dotterns dockor i dockvagnen, smyger in och lägger nästa i docksängen och får panik för att den tredje inte har kläder på sig.

9. Går in och börjar rota efter bebiskläder mitt i natten för att docka tre inte ska frysa när den får ligga "naken" hela natten.

10. När man tittar sig omkring så ingen ser att man klär på docka tre (och samtidigt mumlar att dottern minsann inte har några moderskänslor) och sedan bäddar ner sagda docka på soffan...med kudde och filt!

11. När man överväger och tacka nej till sex med sin sambo pga att man prioriterar sömn högre.

12. När man fasar för vad man ska hitta i tvätten, då det kan finnas allt från sten till maskar.

13. När man vaknar på morgonen och första tanken är "fan det är lördag och dagis är stängt"

14. När man lägger sig på kvällen och tänker "gud va skönt, måndag imorgon"

15. När man ser en 15åring som kräker i sitt hår på fyllan och tänker "det är väl ingenting. Prova att vakna av att bli kammad med en toaborste.."

16. När man slutar vara pryd. Man dricker ur samma glas, använder samma bestick, gör sina behov med öppen dörr - och för att inte vara elaka mot barnen i afrika så äter man upp det som finns kvar på barnens tallrik och har infört familje-dusch på kvällarna.

17. När man älskar något så mycket att det gör ont i hjärtat och ögonen tårar sig av glädje varje gång man får en snorig puss eller ett "braaa mamma!". När man inser att det finns något som är mycket, mycket viktigare än en själv.

Det är underbart att vara mamma, och den listan skulle kunna göras längre än denna (denna listan skulle också kunna bli mycket, mycket längre). Men ni måste hålla med om att en sådan lista inte skulle vara lika rolig.
Känns skönt att kunna bidra till ett mer kulturellt sverige med mina blogginlägg!

puss i pannan

nusse

4 kommentarer:

Sofie Määttänen sa...

Då det inte finns en '' gilla knapp'' här på din blogg så skriver jag helt enkelt det istället :) GILLA :D

Sofie Määttänen sa...

Då det inte finns en '' gilla knapp'' här på din blogg så skriver jag helt enkelt det istället :) GILLA :D

Anonym sa...

Haha det var klockrent!!

Anonym sa...

ÄLSKAR dina inlägg,du e bara sååå bra.
Det du skriver är så sant så...Kram//Sus