måndag 22 februari 2010

Svar till Rebecca ang religionerna

Jag har inte skrivit på länge. Har inte haft något att skriva om. Däremot har jag funderat fram och tillbaka på att ge respons på en kommentar jag fick. Kommentaren tar upp ett ämne som jag sällan berör i min blogg, islam och religion. Men jag känner att jag behöver ge ett svar. Inte för att försvara mitt val av religion, utan för att visa såpass mycket respekt för en människa som öppet träder fram med tydliga åsikter som skiljer sig från mina.

kommentaren löd:
Kristna KÄNNER ett behov av att förklara och tala om sin religion eftersom det är endast genom den som man kan bli helt fri.

Det finns bara EN person, i EN religion som har utgett sig för att vara "vägen, sanningen och LIVET..." (Joh. 14:6) och det är bara Han, JESUS, som kommer kunna göra dig fri.

Vill du förändra ditt liv? Sök Honom, för det är Han som är mäktig att göra under! Han förändrade mitt liv och mig, och Han kan göra det samma med dig, bara du ger Honom en chans...;)

Tack för en kul blogg!
Kramar
Rebecca


Jag väljer att svara, men att först påpeka till Dig Rebecca att jag respekterar Dig och Dina åsikter. Även om jag inte delar dem.

Något som Du uppenbarligen har missat är att vi inte delar religion. Jag har funnit min religion som jag trivs med och som jag känner är den rätta. Du har uppenbarligen gjort detsamma med Din.
För mig är detta en positiv sak, jag är glad att Du är troende, det är sällsynt i dagens sverige. Men för mig är alla religioner lika värda, för det uppmanar min religion mig till.

Islam förnekar inte de andra religionerna och förespråkar inte heller att man ska "ta bort" dem. Tvärtom så står det även i koranen om Jesus, dock inte som en frälsare och någon som bör dyrkas, utan som en profet. I vår trosbekännelse så läser vi
"Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans profet".
Detta lever jag som muslim efter. Vi vänder oss till Allah med våra sorger, frågor, glädje och kärlek, Profeterna är hans budbärare.
Jag känner inte att jag behöver göra "reklam" för islam. Det är en religion som talar för sig själv och som alla upplever olika beroende på hur man tolkar den. Att antalet anhängare ständigt ökar stödjer mitt påstående att religionen talar för sig själv. Trots medias felaktiga bild av vår religion.

Islam är en individuell religion som förespråkar hur du ska leva, man kan se den som en handbok för livet, ist för som i kristendom där jag har uppfattningen att alla ska blint lyda den som springer först i ledet och man ska hela tiden göra "bot" för att Jesus dog på korset för alla andras synder.
Blinda får som springer efter en halt herde och ber om ursäkt för sin existens är inget som jag känner mig bekväm med. Men som sagt, det är min uppfattning och jag beundrar dem som lyckats falla in i grupptänkandet och släppa tanken på sig själv som en individ och har den motsatta åsikten.
Du skriver att det bara finns "EN person, i EN religion som har utgett sig för att vara vägen, sanningen och livet..".
För mig är Allah (swt) vägen, sanningen och livet. Inte hans profet Jesus.

Du uppmanar mig att söka Din "frälsare". Det kommer jag inte göra eftersom jag är muslim.
Det var ett medvetet val efter att ha läst bibeln att vända mig till islam. Islam är för mig den sanna religionen, precis som Kristendom är den sanna religionen för dig. Och jag upprepar mina ord i början Rebecca. Jag respekterar Dig och Din åsikt.
Du är lika mycket människa som mig, lika mycket värd och med samma förutsättningar i livet. Det enda som skiljer oss åt är våra åsikter om religion. Och i de åsikterna kommer vi aldrig enas.

Jag önskar Dig lycka i livet och hoppas att Gud/Allah (swt) välsignar Dig med sina gåvor. Jag önskar Dig kärlek, ödmjukhet och respekt från Dina medmänniskor. Må tron följa Dig genom livet och hjälpa Dig när Du känner Dig vilse, så som islam gör för mig.
Vandra i fred.

puss i pannan

nusse

3 kommentarer:

MojKatile sa...

Och du har just vunnit pris för denna bloggs absolut tristaste inlägg måste jag få tillstå!!
Orkade knappt läsa hela!!!!!!
Zzzz Slöseri med din skrivar förmåga och humoristiska anda!!!
Puss/syrran

Emm Aminah sa...

skriver inte för din eller någon annans skull snuttan :-)

menzur sa...

HAHAHA kan ju inte påstå att Malin kan leverera direkt.