söndag 24 januari 2010

Noorislam

Blev glatt överraskad idag när jag kollade igenom kommentarerna som trillat in på bloggen (tack ni som kommenterar).

Kommentaren som gjorde mig överraskad lät såhär:

"I Guds den Nåderikes den Bamhärtiges Namn Saalam
Vi ville bara tipsa dig om att vi har lagt till dig i våran bloggosfär som håller reda på det senaste som muslimer eller islam-intresserade har bloggat om..".

Jag pratar inte speciellt ofta om att jag är muslim. Det är en del av mitt liv, på samma sätt som en kristen, katolik eller jude inte heller känner ett behov av att förklara sina religioner. Jag har medvetet valt att inte skriva för mycket om islam i min blogg eftersom jag då känner det som att jag förvarar, eller rättare sagt känner ett tvång att försvara min religion. Jag känner dessutom att jag inte är tillräckligt kunnig ännu för att skriva vettiga inlägg om islam. Men jag känner mig så hedrad över att Noorislam uppmärksammat mig. Kanske är det dags att skriva lite mer om islam, inte information om islam i sig. Men hur jag lever i islam och hur religionen påverkat mig. Hur det känns när man upptäcker att man innerst inne är muslim. Det tål att tänkas på. Oavsett vilket så vill jag tacka Noorislam för att ni uppmärksammat mig, och för att ni skapat en sida där man kan läsa intressanta bloggar från intressanta människor. Har länge letat efter islamska bloggar, men inte lätt att hitta i bloggvärlden. Så tack för erat engagemang :-)

puss i pannan

nusse

1 kommentar:

Anonym sa...

Kristna KÄNNER ett behov av att förklara och tala om sin religion eftersom det är endast genom den man kan bli helt fri.

Det finns bara EN person, i EN religion som har utgett sig för att vara "vägen, sanningen och LIVET..."(Joh. 14:6) och det är bara Han, JESUS, som kommer kunna göra dig fri.

Vill du förändra ditt liv? Sök Honom, för det är Han som är mäktig att göra under! Han förändrade mitt liv och mig, och Han kan göra det samma med dig, bara du ger Honom en chans... ;)

Tack för en kul blogg!

Kramar
/ Rebecca