lördag 12 december 2009

Känner mig som grinchen!

Vart har julkänslan tagit vägen. Längtar till mellandagarna då allt ska bort här hemifrån
Senaste åren så är inte julen rolig. Den är bara stressig.
Först ska man stressa på morgonen för att bli klar osv, sedan stressar man till pappa där man ska försöka hinna få en bra jul innan man ska stressa till mamma innan Kalle anka. Efter Kalle Anka och alla paket är man slut och vill bara sova. Detta året ska jag till på köpet börja jobba någongång mellan 20-22.

Jag saknar jularna hos mormor. Kanske var det lika stressigt då. Men man hade riktig julkänsla. Hos mormor luktar det alltid gott och det var riktig julkänsla. Saknar det, och det är lite ledsamt att lilla bus inte får uppleva det. Det var något speciellt att vänta på mormors altan eller i hennes sovrumsfönster och se tomten som kom gående med sin lykta. Blir inte samma känsla hemma hos mamma som bor på andra våning. Dessutom så krymper utrymmet varje år känns det som.

Min syster är ett jul-freak. Hon börjar planera i januari hur julen ska se ut. Får hon inte se Kalle Anka (och då ska alla vara tysta) så stiger tårarna och man ser hur besviken hon är på sin hedniska familj. Jag tycker inte om Kalle Anka, inte ens lite. Brukar sysselsätta mig med att röka eller sova medan Kalle Anka är. Detta året får jag nog engagera mig lite iaf eftersom lilla bus är med. Hon har helt plötsligt kommit på vad tecknat är för något och vrålar Booompa så fort vi bytar kanal. Undrar vem i min familj som gjort sig "skyldig" till att lära min dotter att Bolibompa finns?!.

Ska försöka överleva denna julen också och sedan komma hem i någorlunda tid för att kunna fira lite jul med Mutaz. Ha lite eget julmys alla tre. Juldagen fortsätter julstöket, jobbar till kl 16 på juldagen. Sedan är jag ledig länge nog att bli nervsjuk av alla leksaker som låter, granbarr och söndriga julgranskulor. Ska jula ner i mellandagarna så att det ser "normalt" ut igen lagom till nyår.

Nyår är ett helt annat kapitel. Eftersom vi inte dricker någon av oss, och eftersom jag inte vill försöka ordna barnvakt till Aminah så blir det troligtvis att vi har lite mys hemma. Ska föreslå till Mutaz att vi lagar lite mat och bjuder in Mattias och några av hans kompisar. Ska bara fundera på först om jag orkar. Ska ju jobba nyårsdagen och då kanske man inte ska vara alltför trött ;-)

Vi får se, vi får se.

Tack för alla kommentarer som ni lämnat, de värmer och lyfter både hopp och mungipor :-)

puss i pannan

nusse

1 kommentar:

Emma sa...

TACK för ditt tips om dukningen!
Jag ska duka med grå/silvrig duk ; - ) + lite annat smått & gott! : - )

Hur har du de med jobb?

Vilken sötnos du visar på bilden!

Hoppas du fått en bra start på helgen!
KRAMAR